top of page

MiT, Maskiningeniør i Trondheim, er studiets linjeforening.

En linjeforening organiserer det meste av sosiale arrangement for studentene ved studiet. Samtidig er linjeforeningen en viktig informasjonskanal for kommende eventer, tradisjoner, og andre viktige NTNU-hendelser. Blant annet organiserer linjeforeningen bedriftspresentasjoner, fadderuke, temafester, årlige skiturer m.m. Linjeforeninger består ofte av et hovedstyre, samt flere undergrupper og komiteer.

Det er veldig kjekt å engasjere seg i linjeforeningen, enten i styret eller i komité. Her får man mange venner, og kan få prøvd seg på noe man kanskje ikke har prøvd før!

 

Utdanningen Maskiningeniør er en av de mest grunnleggende ingeniørutdanningene. TTL, Trondheims Tekniske Læreanstalt var den første ingeniørskolen i Norge. Maskiningeniørene holdt til her. Skolen ble etablert i 1870, og i dag er gamle TTL det nåværende Kalvskinnet. Videre fra 1910 tilhørte Maskiningeniør NTH, Norges Tekniske Høyskole. I 1994 ble studiet flyttet til Høyskolen i Sør-Trøndelag (HIST), og MiT ble stiftet. Studiets reise endte i 2016 med et siste kast til NTNU hvor vi er i dag.

 

Til tross for at maskiningeniørstudiet er gammelt, er ikke linjeforeningen MiT særlig gammel eller stor (enda). Likevel er MiT en av de større bachelorforeningene. Vi ble grunnlagt i 2008 og har tidligere holdt til på Kalvskinnet. For et par år tilbake kom vi til Gløshaugen, og høsten 2021 stiller vi stolte med nytt linjeforeningskontor sammen med Smørekoppen (linjeforeningen til Produktutvikling og Produksjon).

 

MiT består av Hovedstyret, PRkom, ArKom, KosKom, Bedkom, FadKom og MiTur. 

 

PRkom:        Ordner alt av grafikk til arrangement, samt oppdaterer sosiale medier og                                                      nettsiden jevnlig.

ArKom:         Organiserer større sosiale arrangement som fester og tradisjoner. Blant annet                                            Ølympiks, Åretur, og utenlandstur.

KosKom:      Arrangerer stipendquiz, vaffeldag og andre koselige arrangement

BedKom:      Organiserer spennende bedriftspresentasjoner fra aktuelle bedrifter

FadKom:      Fikser fadderuken og lager opplegg, fester, reservasjoner o.l.

MiTur:           Arrangerer klatring, buldring, turer og annet friluftsliv

 

Hovedstyret blir valgt på generalforsamling (årlig samling for alle MiT-medlemmer).

Vi har også to undergrupper;

Mutterne.    MiT's egen jentegruppe som arrangerer aktiviteter og eventer for jentene på maskin.

MiT fotball   Fotball for MiT;-) Dette er et lavterskel tilbud, og alle damer og herrer er velkommen

 

Som nevnt tidligere er det mange artige tradisjoner linjeforeningen og NTNU holder på med. MiT har tradisjon for blant annet:

Badekarpadling

Ryktene har rett. Ja, studenter padler over Nidelva med et badekar hvert år. BadKom har to hovedkonkurranser, et speedrace og et showrace. Her kan man få bruk for ingeniørkunnskapene tidlig ved å bygge en rask flåte og vinne på tid. Er du mer en show(wo)man kan du få på deg kostyme og leve deg inn i karakter.

Her er et bilde fra 201x hvor MiT vant showrace med tema «Lofotfiske».

 

KS-revyen

Har du en indre revy-spire? Sleng deg på KS-revyen! Denne revyen er et samarbeid mellom flere bachelorforeninger, så her er det også mulig å bli kjent med folk på tvers av studiet. Les mer på deres facebookside for mer informasjon.

https://www.facebook.com/ksrevy/ 

 

Immball

Forkortelse for immatrikuleringsball. Velkommen til linjeforeningen! Her blir medlemmene tatt i mot med finstas (kleskode: studentgalla!), middag og selvsagt fest. Ta på deg medlemsdaljen og en flott MiT-pin og skinn, i tradisjons tro. Dette er ikke noe jalla bare galla, men også litt øl men ikke søl på klærne.

 

Ølympiks

De Ølympiske Leker er akkurat hva det er. Det er lek og øl.

Lek er gøy, øl er gøy, lek og øl blir gøygøy, og det er moro du vil være med på. Samle laget ditt og tren både musklene og chuggeevner. Du vil nok få bruk for begge deler ;-)

 

 

Tur til Åre

Linjeforeninger ved NTNU har for tradisjon å dra til Åre for å stå på ski en langhelg. Dette er såpass vanlig at undervisningen ofte tilrettelegger for at de fleste studentene er borte disse dagene. Det er linjeforeningen som organiserer Åretur for medlemmene. Det blir presentert et pakketilbud med eller uten inkludert skibillett. Det er flere som også drar til Åre bare for fest. Dette er et årlig event du virkelig ønsker å få med deg.

 

 

'

TK

TK, Tequila Kefir, MiTs offisielle alkoholholdige drikk. Ja, det er hva det høres ut som; tequila og kefir. Du vil med stor sannsynlighet konsumere TK i løpet av din MiT-medlemstid, og det er bare å glede seg.

 

 

 

Nu Klinger

NTNU’s kanskje mest ikoniske sang «Nu Klinger», stammer fra UKErevyen 1929. Om det ikke er NTNU’s nasjonalsang, er det ihvertfall en av de mest sentrale. En kommer ikke gjennom en studietid uten denne.

 

TEKST                         NOTER

Lambo

Bonski sa du? Med «Lambo» bli ølboksen tom på allsang og god stemning. Syng deg fullehund og vis din kunst!

TEKST 

Himmelseng

Få på den kreative siden, for denne sangen kan bestå av akkurat de versene du vil den skal. Det finnes et fast start- og avslutningsvers, mens innholdet lager man selv. Reis deg opp, ta scenen og syng for full hals! Under finner du noen vers til latter og/eller inspirasjon.

TEKST

MiTstyret-35.jpg
P1050198.JPG
P2240560.jpg

Hva er MiT?

Allsanger alle synger<3

Tradisjoner

Hva er mit
Anker 2

Hva er MiT?

bottom of page